Spletna trgovina Ritual Caffe

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Ritual Caffe® so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1) in se ravna po kodeksu ZEPT (Zakon o elektronskem poslovanju). Cene in druge ugodnosti (popusti, način dostave, soudeležbe pri poštnini…) veljajo na dan oddaje naročila. V kolikor ni drugače označeno veljajo cene izdelkov od pričetka prodaje do odprodaje zalog. Velja originalen račun, ki ga prejmete ob plačilu oziroma dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objalvjenimi na tej strani.7

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da kupcu kadarkoli posreduje in zagotovi naslednje informacije:
 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (Kontaktni podatki),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani je dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene so jasno in nedvoumno določene in razvidno je prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave. Vse cene so izražene v EUR (eurih),
 7. plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine lesenaocala.si in pričnejo veljati takoj, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico d o kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine. Pridržujemo si pravico, da izjemoma delno ali v celoti odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi ali opravljanje storitev ni več možno, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilo ni bilo izpolnjeno v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili. Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini. S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Registracija

Registracija uporabnika na spletno trgovino je možna in zaželjena, ni pa nujna. Če želite lahko opravite nakup brez prijave, morate samo vnesti točne podatke ob oddaji naročila. Registracija je brezplačna in brez obveznosti. Registracija ni pogoj za nakupovanje preko spleta, vendar pa registrirani uporabniki lahko izkoriščajo vrsto ugodnosti in prednosti, kot so:
 • možnost ocene izdelka in komentarja
 • enostavnejši zaključek nakupa
 • pregled opravljenih nakupov
Registracija je hitra in enostavna, s klikom na gumb registracija vpišete svoje podatke in jo potrdite. Po elektronski pošti boste potrdilo o uspešni prijavi. Naknadno lahko kadarkoli spreminjate svoje podatke ter spremljate vaša naročila.

 Dobavni roki

Naročene izdelke vam pošljemo v roku 2 delovnih dni, razen če izdelka ni na zalogi. Za izdelke, ki niso na zalogi je rok dobave daljši in traja od 20 dni do 30 dni ali izjemoma celo več. Predlagamo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi kontaktirate na info@ritualcaffe.eu in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo željeni izdelki dobavljivi. Prav tako je možnost prednaročila izdelka po predhodnem dogovoru. Naročila procesiramo do 15.00 ure, vsa kasneje prejeta pa naslednji delovni dan. V primeru daljšega zamika dostave vas bomo o tem obvestili  po telefonu ali preko e-maila. V primeru, da želite izdelek prejeti hitreje, nas lahko kontaktirate in skupaj bomo skušali doseči možno rešitev. Pridržujemo si pravico, da preverimo naročnika in podatke, ki jih je navedel ob naročilu. V kolikor smatramo, da je to potrebno bomo naročilo preverili tudi telefonsko. V primeru, da se na b naročilu navedeni številki po večkratnem klicanju nihče ne oglasi ali navedena številka ne obstaja, si pridržujemo pravico, da nemudoma storniramo naročilo. Pridržujemo si pravico, da v primeru naročil, pri katerih ne moremo preveriti uporabnika, ki je ob prijavi navedel pomanjkljive, napačne ali lažne podatke blokiramo. Registracija in nakup z identičnimi podatki več ne bo možna. Nudimo vam tudi možnost dostave naročenega blaga na naslov, ki se razlikuje od vašega primarnega naslova. V primeru dostave na drugi naslov, ni možno plačilo po povzetju, odprte pa imate vse ostale načine plačila.

Nakup

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. Za izdelke, ki so na strani, je praviloma rok dobave označen. Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo prek nakupa v spletni trgovini. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo naslednji delovni dan.

Načini plačila

Kupci lahko naročilo plačajo po povzetju ali po predračunu. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja prodajalca. Prednaročila se plačajo vnaprej. Blago je dostavljeno v dogovorjenem času. Pridružujemo si pravico, da se časovni rok podaljša, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili. Prosimo vas, da nas obvestite, če od nas niste prejeli nobenega obvestila in so od nakupa pretekli več kot trije delovni dnevi.

Plačilo po povzetju

Po izbiri opcije »plačilo po povzetju« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavljavcu (Pošte Slovenije) ob prevzemu v gotovini. Če vas takrat ne bo doma, vam bodo pustili obvestilo o prispelem paketu. POMEMBNO: Pri plačilu ob povzetju plačate Pošti Slovenije tudi vplačnino, ki znaša 1,05€ za zneske do 98,00€ in 1,05% od zneska, za vse zneske večje od 98,00€.

Plačilo po predračunu

Po izbiri opcije »plačilo po predračunu« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun. Naročilo bomo izvršili po prejemu plačila na naš TRR. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov info@ritualcaffe.eu.

Dostava

Za dostavo bo poskrbela (Pošta Slovenije). Pri nakupu nad 60,00 € velja je dostava po Sloveniji brezplačna. V primeru brezplačne dostave celotne stroške poštinine krije spletna trgovina Ritual Caffe. Za vse ostale izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini, znašajo stroški pošiljanja 2,90€. Stroški Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Varen nakup

V primeru spletnega nakupa na spletni trgovini Ritual Caffe, je le-ta popolnoma varen. Za to smo poskrbeli z vsemi najsodobnejšimi ukrepi varovanja vaših zaupnih podatkov. Vse vaše podatke, ki jih vpišete za potrebe izvedbe nakupa ali pri registraciji, skrbno hranimo in jih v nobenem primeru ne posredujemo katerikoli tretji osebi. Vsi vaši zaupni podatki, ki se prenašajo po internetu so ustrezno kodirani, tako da ni možnosti, da bi jih lahko razbrala kakšna tretja oseba. V ta namen za spletno prodajo uporabljamo tehnologijo SSL (Secure Socket Layer). Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Vračilo blaga in reklamacija

V roku osmih (8) dni po prejemu blaga lahko potrošnik z elektronskim sporočilom na kontaktni elektronski naslov info@ritualcaffe.eu, brez navedbe razloga, odstopi od pogodbe o nakupu blaga. Sporočilo se šteje pravočasno, če je oddano v predpisanem roku. Blago mora kupec nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnjeno blago mora spremljati originalni račun, ki ste ga prejeli z blagom. Stroške pošiljanja blaga do dobavitelja krije potrošnik. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na sedež podjetja Nova generacija d.o.o., Trg Zbora Odposlancev 2, 1330 Kočevje, mora biti oddana kot PRIPOROČENA pošiljka v roku 30 dni. V primeru, da je bilo zavrnjeno blago že plačano, bomo, v roku 24 ur po prejemu blaga, znesek računa nakazali na vaš TRR. Več informacij o vračilu blaga dobite tukaj.

Kontakt

Če potrebujete kakršnekoli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaji naročil, spletni dostavi, uporabi spletne strani ali vračilu blaga, se lahko obrnete na nas prek e-mail naslova: info@ritualcaffe.eu ali preko ostalih kontaktov.

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Prodajalec mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje osebnih podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev naše spletne strani zelo pomembna. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Vse osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali nikomur brez vašega predhodnega privoljenja. S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke shranimo in uporabljamo za namene internega arhiva in statistike.

Reklamna elektronska sporočila (E- novice):

Reklamna sporočila boste prejemali, če boste po e-mailu ali ob naročilu izrazili željo ali pa se boste prek spletne trgovine z lesenimi sončnimi očali prijavili na elektronsko obveščanje. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Če želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, se lahko odjavite na spletni trgovini s sončnimi očali lesenaocala.si, na e-novici, ki ste jo prejeli od nas ali pa nam to sporočite na e-mail info@ritualcaffe.eu.

Povezave

Uporabnikom je dovoljeno narediti povezavo z drugih spletnih strani na stran spletnega mesta, katerih vsebine nisi v nasprotju z zakonom ali splošnimi moralnimi normami. Na drugih spletnih straneh je brez dovoljenja ponudnika storitev prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati ali kako drugače uporabljati znak, logotip ali znamko spletnega mesta. Dovoljeno je narediti povezavo z drugih spletnih mest na stran spletnega mesta. Povezave ni dovoljeno narediti na spletnih straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. Spletno mesto vsebuje povezave na različne zunanje spletne strani, kot so na primer druga internetna spletišča, posamezne strani ali drugi viri, nad katerimi ponudnik spletnega mesta nima nikakršnega vpliva in ni odgovoren za dostopnost, vsebino ali napake zunanjih povezav. Uporabniki so zavezani splošnim pogojem uporabe zunanjih spletnih strani.

Piškotki

Med brskanjem po spletnem mestu se skupaj z vsebino datotek na računalnike uporabnikov in članov prenašajo tudi kratke tekstovne datoteke – piškotki (cookies). Piškotki vsebujejo podatke, ki so potrebni za pravilno delovanje nekaterih aplikacij na spletnem mestu, hkrati pa uporabnikom omogočajo nekatere prednosti pri uporabi storitev. Uporabnik lahko z nastavitvami svojega spletnega brskalnika določi, ali bo dopustil uporabo piškotkov na posameznem spletnem mestu ali ne. Več podatkov o piškotkih in njihovi uporabi je na voljo v dokumentaciji ter navodilih za uporabo vašega brskalnika.

Osnovni podatki o podjetju, ki upravlja s spletno trgovino

Nova generacija d.o.o. Dolgi naziv: NOVA GENERACIJA gostinske storitve, d.o.o. Trg Zbora Odposlancev 2 1330 Kočevje Davčna številka: 81757581 Matična številka: 6477941000 Poslovni račun: SI56 1010 0005 2501 245 (BANKA KOPER d.d.) SKD: I56.103 – Slaščičarne in kavarne Podjetje je davčni zavezanec. Datum vpisa v sodni register: 29.10.2013